Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: CAFÉ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ /

CAFÉ

Στο ισόγειο του Μουσείου λειτουργεί café – χώρος χαλάρωσης και συνάντησης των μελών, φίλων και επισκεπτών του μουσείου. Σερβίρονται διάφορα ροφήματα, αναψυκτικά και ποτά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης στο χώρο του μικρών εκδηλώσεων.

Στο περιβάλλοντα χώρο του café, το παρελθόν και το παρόν συνδέονται αρμονικά χάρη στην αρχιτεκτονική μελέτη που προέβλεψε την παρουσία και ανάδειξη ρωμαϊκού ταφικού συγκροτήματος του 2-3ου μ.Χ. αι., που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των εκσκαφών για την κατασκευή του μουσείου. Το ταφικό αυτό μνημείο, προτάθηκε από την ΙΣΤ’ ΕΠΚΑ και αποφασίσθηκε από το κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να διατηρηθεί και να αναδειχθεί μέσα στους χώρους του μουσείου λόγω της σημαντικότητάς του.

Ανάλογης σπουδαιότητας μνημεία διατηρούνται και αναδεικνύονται και σε άλλους χώρους του.  Έτσι, ο επισκέπτης βλέπει να συνυπάρχουν και να συνομιλούν μεταξύ τους, έργα της σύγχρονης τέχνης με τα διατηρούμενα κατάλοιπα της ιστορίας του ελληνισμού.

Φιλοξενούμενες εκδηλώσεις

Ανοίγοντας τις πόρτες του στο ευρύ κοινό και δίχως να απομακρύνεται από τους στόχους του, το ΜΜΣΤ παραχωρεί τα τελευταία χρόνια το χώρο του αμφιθεάτρου και τμήμα των χώρων του σε φορείς, συλλόγους και οργανισμούς που επιθυμούν τη διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, δείπνων ή άλλων εκδηλώσεων.

Παράλληλα, σε αυτούς τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μπορούν να διεξαχθούν και εκδηλώσεις ιδιωτικού κοινωνικού χαρακτήρα που σέβονται την ιστορία και την «εικόνα» του μουσείου.

Η κάθε εκδήλωση επενδύεται με μουσική της αρεσκείας του διοργανωτή, εξυπηρετείται από έμπειρο προσωπικό και αξιοποιείται με την κατάλληλη κάθε φορά διακόσμηση. Στις περιπτώσεις μάλιστα των ημερίδων και των ολοήμερων εκδηλώσεων διατίθεται και ο χώρος του café του μουσείου για ευχάριστα διαλείμματα με καφέ και ελαφρύ γεύμα σε προκαθορισμένες ώρες.

Επικοινωνία για θέματα οργάνωσης εκδηλώσεων στους χώρους του ΜΜΣΤ με τις υπεύθυνες Φραντζέσκα Χόιπελ και Αναστασία Κέλτσου, στο τηλέφωνο 2310 240002.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φιλοξενούμενες εκδηλώσεις, επισκεφτείτε τις εκδηλώσεις του μουσείου.